dissabte, 20 de novembre del 2010

Naixement de François Delpuech

Després d'un parell de mesos, torno a escriure. He estat molt enfeinat i no m'he pogut dedicar a la genealogia, però, com a mínim em deixo caure per aquí per penjar una informació interessant per a tots els Germain de la família: el baptisme de François Pierre Delpuech.


François va ser batejat a Ladinhac el 9 de gener de 1686. Havia nascut quatre dies abans, el 5 de gener.

Els seus pares eren Hughes Delpuech i Catherine Goutel, de Melzac, un petit nucli de població pertanyent a la parròquia de Ladinhac i situat en el camí de Ladinhac a Leucamp:

Segons aquest document, el seu padrí fou un noble: François Pierre, baró de Lanzac (que, per cert, i malgrat la seva noblesa, no sabia signar). La seva padrina, també noble, fou Anne Marie de Manessie (probablement avui dia caldria escriure-ho com a Manessier). Ella però, sí que signa.

Un document realment interessant, que ens permet apropar-nos més als orígens de la línia Delpuech, la dels avantpassats de Jeanne Delpuech, esposa de Nicolas Germain (si algú es perd, consulteu l'arbre de la barra lateral dreta o aquest article).

Ara em caldria siutar el matrimoni dels seus pares...

Deixant de banda les branques franceses, ben aviat visitaré de nou el Priorat i la Conca per recuperar les recerques sobre els avantpassats de la meva àvia materna, Carme Toldrà. La visita promet.

Fins la propera!

3 comentaris:

Mariàngels ha dit...

És interessantíssim! M'encanten, aquests padrins nobles. A veure si pots trobar el matrimoni dels pares, doncs. Endavant!

angels germain ha dit...

Com és que els la noblesa feien de padrins? Seria perquè treballaven a les seves terres o per alguna raó més fosca? En qualsevol cas, algun regalet els devien fer als seus fillols per millorar el nivell de la família.

Marcel ha dit...

La meva idea és que devien treballar les terres del noble i que tenir el baró de padrí devia ser relativament habitual, però vés a saber.

Sobre els regalets, no crec que els en donés gaires, perquè el seu pare va morir (sospito molt que de fam) quan ell tenia 7 anys. Pero això és tema per a un altre article, un altre dia...