dissabte, 21 de novembre del 2009

Petronille 2.0

En el darrer article vam veure que Pierre Germain havia mort el 1730, dos anys després de casar-se amb Petronille Laveissière.

La pregunta que es planteja a continuació és: Què fa fer, ella, després? Les primeres cerques destinades a respondre aquesta pregunta ens demostren que es va tornar a casar pocs anys després (el 1735) amb un altre Pierre (Delmas). En aquell moment els dos germans Germain Laveissière, Louis i François tenien 6 i 4 anys respectivament. Dedueixo, doncs, que Pierre Delmas els va fer de pare "adoptiu". Poc després, però Petronille i Pierre Delmas van tenir altres fills d'aquest nou matrimoni. Com a mínim van ser tres filles: Françoise, Anne i Marie (de qui no he trobat el naixement, però sí el matrimoni, que diu explícitament que Petronille era vídua de Pierre Germain).
   
Queda molt per fer, com ara trobar la defunció de Petronille [trobada!], més informació sobre les filles del seu segon matrimoni o bé, per la branca dels Germain, localitzar el naixement de Pierre i més dades dels seus pares (no sabem bé ni d'on eren!). Per això, per ajudar a saber on som, deixo aquest arbre-resum que inclou els dos matrimonis de Petronille Laveissière (amb els documents que he localitzat fins ara) i les informacions més antigues que he trobat a la branca dels Germain... de moment:




Seguirem buscant... bona sort i fins aviat!

NOTA [25-11-2009]:
L'Àngels Germain ha localitzat la defunció de Petronille (13 de desembre de 1769) i més informació sobre el seu matrimoni amb Pierre Delmas. A més, jo he trobat dos germans de Petronille. No en trobo més ni abans ni després, ni tampoc cap rastre del matrimoni dels seus pares. Es devien casar en una altra comuna? L'arbre de Petronille, per ara, queda així:

3 comentaris:

angels germain ha dit...

Sort que no trobaves gaire informació... Abans he volgut escriure, però m'he fet un embolic impressionant amb tanta família.
No veig on diu que M. Pierre G. era mort en l'acta de casament de la Marie: jo veig que diau de el Pierre D. i la Petronille eren deffunts i res mes.
Una altra cosa, ja sé que és un familiar una mica retirat(?), però el marit de la Marie sembla que es diu Estiene (Étienne) i no Pierre.
Bé, intentaré avariguar alguna cosa d'aquestes que proposes si no em marejo massa.

Marcel ha dit...

Ara m'estàs embolicant a mi amb tantes inicials, hehe...

A veure, l'acta de casament de la Marie Delmas no diu res del Pierre Germain, perquè ja feia 40 anys que era mort, només diu que eren difunts Pierre Delmas i Petronille (els pares de la Marie). [Sobre la mort del Pierre Germain, en parlava a l'article anterior a aquest.]

Sobre el marit de Marie Delmas, probablement tens raó... sigui Pierre o Étienne està força mal escrit! La T es veu clara, però en canvi només hi ha una N (o dues R) i sembla que hi ha una S, de manera que queda "Estiene". La millor manera de confirmar-ho seria trobar la seva defunció i de passada ens diria si estava casat o vidu de la Marie Delmas.

Demà més...

Marcel ha dit...

Ara he trobat el naixement de la Marie Delmas Laveissière (27-7-1741), la qual cosa vol dir que Petronille era viva. Seguim endavant...