dilluns, 1 de desembre del 2008

Germain-Delpuech: els naixements

Començo amb una correcció: sembla que el cognom de la dona de Nicolas Germain és Delpuech (és la versió més estesa, encara que també he trobat Puech, Delpux, Delpiec...). Hi ha, a més, vacil·lació en el nom: Anne, Jeanne i fins i tot Anice (en català sempre és Anna). Dubto que siguin dones diferents i em decanto per pensar que es tracta d'una mateixa persona.

A continuació penjo les partides de naixement de tots els germans Germain-Delpuech que he trobat (gràcies a l'Àngels Germain per la seva col·laboració!). Tots els documents són obtinguts a l'arxiu del departament de Cantal, que es pot consultar en línia (aviso que poden fer mal a la vista!):

Naixement de Baptiste Germain Delpuech
(15 de febrer de 1797)

Naixement de Margueritte Germain Delpuech
(12 de febrer de 1804)

Naixement de Geraud Germain Delpuech
(2 d'abril de 1809)

Naixement de Jean Germain Delpuech
(17 d'octubre de 1811)

Naixement de Jean-Baptiste Germain Delpuech
(21 de febrer de 1816)

Per ara, doncs, sembla que van tenir cinc fills al llarg de gairebé 20 anys. Tot fa pensar que Geraud Germain és, malgrat la deformació del nom, el Geroni que figura en els registres de Terrassa (és fill de Nicolas i Jeanne Delpuech, l'any de naixement encaixa, etc.) A mesura que pugui situar noves dades o corregir els errors que probablement encara hi ha, ho aniré fent. Fins ben aviat, doncs!

5 comentaris:

angels germain ha dit...

Acte de mariage: Nicolas Germain-Anna Agnès >Delpuech (amb noms dels pares repsctius), de 30 i 25 anys... (p.55 arxiu 1793-1800-FMI 163-2a) no l'he capturat perquè ocupa 2 fulls.
Al mateix arxiu: 1r fill del matrimoni: Baptiste Germain (27 pluviose any 5), pag 94. 2a filla: Marguerite (12 pluviose any VIII), pag 149 del mateix arxiu. També he trobat l'acta de decès del pare d'Anne D., Jean que va morir l'any abans del matrimoni.
À suivre, que diuen a Ladinhac.

angels germain ha dit...

Neures vàries: Jo he trobat el primogènit Baptiste que va nèixer a l'any 5 (o sigui 1797). Deu anys desprès Mme Germain seguia parint i tenint Jeans Baptistes?

Marcel ha dit...

Gràcies per la informació! Demà descanso d'arxius, així que probablement aprofitaré per estudiar, ordenar i penjar totes aquestes dades =)

marta ha dit...

Marededéusenyor !!!! que penseu anar molt més enllà del 1797 ???????? més que res, per comprar-me gelocatils a manta i estar preparada....

Si seguim així, encara resultarà que sóc parenta de l'Eva....aquella de la poma !!!

Marcel ha dit...

Ui, la idea és arribar tan enrere com es pugui! Com més antic és tot més emocionant es torna =) I no hi calen gelocatils, aquí, només -potser- cafè per mantenir-se despert!

Avui m'he estat fins les 5 del matí buscant els naixements del Nicolas o de la seva dona (que per cert, l'escriuen Jeanne o Anne segons els ve de gust!), però per ara només he trobat el naixement d'un germà d'ella. Avui he de penjar un article amb les noves troballes!