dimecres, 3 de desembre del 2008

Germain-Delpuech: Això es complica!

La part bona: ja conec el nom de 12 dels meus avis sisens. La no tan bona: després de dos dies i moltes hores remenant l'arxiu del Cantal, no acabo de trobar l'origen dels Germain més enllà de la família Germain-Delpuech de Ladinhac. Som-hi.

Els Germain: I abans de Ladinhac?

Anem a pams. En la línia dels Germain i situats ja de ple en el segle XVIII, sembla clar que no sempre havien viscut a Ladinhac, perquè si bé hi ha molta informació sobre els Delpuech durant el s. XVIII, dels Germain el document més antic que hem pogut localitzar a Ladinhac és la partida de matrimoni de Nicolas Germain i Jeanne Delpuech, que presento a continuació:

Matrimoni entre Nicolas Germain i Jeanne Delpuech (1795)

En resum, conté les següents informacions de valor:

  • Nicolas Germain i Jeanne Delpuech (avis cinquens meus) es van casar a Ladinhac el dia 10 del mes de fructidor de l'any III de la República francesa a les 9 del matí. En el nostre calendari, i si no ho he calculat malament, la data és el 27 d'agost de 1795.
  • Nicolas tenia 30 anys (va nèixer, per tant, c. 1765). Els seus pares (i avis sisens meus) eren Louis Germain i Françoise [...]. Potser Cantcor? No aconsegueixo veure bé el cognom. Algú m'hi ajuda? Quant al seu origen, entenc que hi diu que eren du lieu de Griniac, commune de Teyssieres. A Cantal hi ha dos pobles, Teissières-de-Cornet i Teissières-les-Bouliès. Als registres del primer no hi he trobat cap Germain. Per al segon, segons sembla pel web de l'arxiu, no hi ha registres (!?). Ai ai ai...
  • Jeanne tenia 25 anys. Va nèixer, per tant, c. 1770. Els seus pares (i avis sisens meus) eren Jean Delpuech i Margueritte Chaufi (o Chaufy - com en gairebé tots els noms d'aquella època hi ha vacil·lació!). Sembla que tots dos eren de Ladinhac.

Els altres Delpuech

A continuació penjo les partides de naixement dels germans de Jeanne Delpuech que he pogut trobars. Tots són fills de Jean Delpuech i de Margueritte Chaufi/Chaufy/Chausi:

Naixement de Delphine Delpuech (1764) ( 27 de febrer de 1771)

Naixement d'Helène Delpuech (1766)

Naixement d'Antoine Delpuech (1768)
 
Per ara això és tot (això és molt lent i els ulls es cansen!). Tan bon punt trobi el certificat de naixement de Jeanne Delpuech el penjaré. Continuo investigant!

4 comentaris:

angels germain ha dit...

A suggeriment d'aquest últim article, m'he ficat als arxius de Teyssières... i al s.XiX hi he trobat tres Germains, tots als primers anys: un sense prénom mort el 26 messidor de l'any 4 i una Marie Germain, nascuda i morta el 18 de brumari del 13. La partida de naixement diu que és filla d'antoine Germain, de 40 anys i de Ellénore Bonnet ?, del lloc de La Combe. Hi ha uns arxius del s XVIII, però tots menjats i sense índex qaue, si en tinc ànims consultaré després de sopar.
Apa, que vagi de gust!

Marcel ha dit...

A quin Teyssières ho has buscat? Als poblets de Cantal o a la commune de Teyssières del departament del Drôme? I si és al Drôme (aquest només té 64 habitants!) on has trobat l'arxiu del departament?

angels germain ha dit...

A Teyssières-de-Cornet (Cantal)
5Mi 425/3b pàg 19 An IX-1862, primer a les tables décennales i després a l'arxiu de naissances. El de decès només l'he trobat a les tables.

Marcel ha dit...

Entesos, en qualsevol cas, pel que dius encara no hi ha ni rastre del Nicolas pels volts de l'any 1765, oi? Haurem de seguir buscant...