dilluns, 1 de desembre del 2008

Els Germain, de Ladinhac a Terrassa

[Nota: El contingut d'aquesta entrada reflecteix una fase inicial de la recerca i ha quedat parcialment obsolet des de la seva publicació]

Després de quatre hores més de recerca, avui les diverses línies dels Germain de Terrassa ja es dibuixen molt més clarament. He localitzat les partides de baptisme de -literalment- desenes de Germain i he pogut establir amb certesa la majoria dels vincles que els relacionen.

El més important, però és que he pogut seguir la línia ascendent des del meu besavi Baltasar quatre generacions enrere, fins al poble de Ladinhac (Cantal) i confirmar, així, les meves sospites:

  Encara hi ha diversos punts per confirmar i algunes conjectures que no he tingut temps de demostrar de manera irrefutable (indicats en l'arbre següent amb tres interrogants vermells), però ja he pogut demostrar amb proves documentals els noms, dates i vincles de l'arbre següent (feu-hi clic per ampliar-lo). És molta informació de cop, però val la pena!

  El que tampoc no tinc gaire clar són els múltiples germans de Baltasar Germain Vila. Pel que en sabia (i el que en sap Joan Germain, fill seu), només va tenir 3 germans: Isabel, Joan i Jaume. Hi ha inscrita, però, una Maria Germain Vila, que, a més, s'indica que es va casar amb Alfonso Pujadas (que, segons totes les fonts orals que he consultat, era el marit d'Isabel Germain!). Les partides de totes dues indiquen inequívocament (amb nom i cognoms dels pares i nom dels avis) que són germanes, així com la data de naixement de cadascuna. Exactament el mateix passa amb la misteriosa Josefa Germain Vila. D'acord amb les partides de naixement dels sis germans, cap d'ells no pot ser fill del matrimoni format per Joan Germain Amat i Josefa Vila. Això, però, fa que haguem de creure que Baltasar Germain té dues germanes de qui cap de les persones amb qui he parlat no havia sentit a parlar? Misteriós, però a aquestes alçades he après a no descartar cap teoria per estranya que sembli... Bé, per ara ho deixarem així, que porto un dia amb sobrecàrrega d'informació. Ho meditaré i miraré de veure com hi encaixen algunes persones que encara no hi he pogut situar. Després em caldrà comprovar els dubtes per poder esborrar aquests interrogants vermells... i finalment, esclar, provar d'enfilar-me més amunt, seguint la línia que ara mateix queda interrompuda amb Nicolas Germain. Tot un repte!

4 comentaris:

angels germain ha dit...

Ostres! ara tot lliga. A aquests fills del Nicolas ja els tenia jo fitxats. Potser el Geroni era més petit i ja va nèixer fora de Ladinhac. A mi em sona que la tieta Isabel no era la dona d'en Pujadas (sabia que vivia a Sabadell i tenia nenes, per una foto). Si la filla del Pujadas es deia Maria, és normal que la mare també fos Maria... Bé ja ho aclarirem, però, com dirien els nostres avantpassats, chapeau!!!. records.

marta ha dit...

Cony !!! a mi no em lliga res....cada cop vaig més perduda i em balla més el cap :(((

Unknown ha dit...

Chapeau, per l'exhaustiu i molt pacient treball que estàs fent. A veure si per Chiclana de la Frontera i Albondón et van tan bé les coses.

Marcel ha dit...

Ei, gràcies pels comentaris!

Marta, és normal, haha, per cada pregunta que resolc se'n plantegen tres de noves... aquesta és la gràcia! =)

I sobre les línies andaluses, demà al matí enviaré la carta. Per desgràcia allà baix tot s'ha de fer per correu i serà molt més lent... espero que com a mínim col·laborin!