diumenge, 7 de desembre del 2008

Defunció de Barthelemy Cantuel

El document que presento avui és la partida de defunció de l'únic avi setè meu de qui, per ara, conec el nom. (Compte, en sabem el nom, però hi havia dos Barthelemy Cantuel al poble... Tot sembla indicar que, dels dos, aquest és el meu ascendent, però encara no en podem estar segurs!):

Defunció de Barthelemy Cantuel (5 de novembre de 1769)

Com deia, Barthelemy és avi setè meu (per si us perdeu: Barthelemy és avi de Nicolas Germain, que era avi de Francesc Germain Anglada, que és avi del meu avi Joan Germain Viarnés). Gràcies a aquest certificat sabem que:
  • Barthelemy va morir el 5 de novembre de 1769 a Cayon (un petit nucli de població de Teissières, també dit Cailhon o Cayan). El van enterrar el dia següent a Teissières-les-Bouliès.
  • Tenia uns 70 anys (va néixer, per tant, pels volts de 1699).
  • En aquell moment era viudo i tenia dos fills que es deien Jean (sí, es deien igual tots dos) i que, juntament amb el seu gendre Louis Germain, eren presents en el moment de la inscripció.

Aquesta troballa té un gran valor perquè, de tots els avantpassats de qui conec el nom, és l'únic que, pressumptament, va néixer al segle XVII i, per tant, el més antic fins ara!

En l'article anterior presentava el certificat de naixement de la seva filla Françoise Cantuel, on es mencionava el nom de Barthelemy. Tot i que he trobat la defunció d'ell, segueixo sense localitzar la de Françoise (que havia de tenir lloc entre 1895 i 1803). Tampoc no sé si podré localitzar el matrimoni ni el naixement de Barthelemy, ja que els registres de l'arxiu en línia comencen el 1737.

Pel que fa a la variació en el cognom (Cantuel/Cantuer), em decanto per Cantuel, que és —segons crec— un cognom toponímic, perquè Cantuel és, curiosament, un poble situat a només 4 km a l'oest de Teissières-les-Bouliès (ho podeu comprovar en aquest mapa).

La recerca continuarà ben aviat.

8 comentaris:

marta ha dit...

Ostres !!! som al segle XVII ja !!!
marededéusantíssima !!! ja fas bé d'anar posant de tant en tant això de "per si us perdeu".... jo fa temps que estic perduda i reperduda, jajjajja. Suposo i espero que el dia que ho pugui tenir en un paper ho veuré tot més clar :)))
Et felicito (que consti en acta) per la feinada que estàs fent !!!

Marcel ha dit...

No pateixis, he de penjar tota la part de França en un arbre imprimible, però encara m'estic barallant amb els documents per fer que tothom encaixi bé... són molta gent! =)

angels germain ha dit...

Noves troballes (una mica a l'atzar:
11-2-1758: Pierre Germain, fils de Louis i de Françoise.
6-1-1760: Françoise, filla dels mateixos, morta el dia 2o del mateix mes i any.
Ja prou, fins demà.

marta ha dit...

Cony !!! ja m'he tornat a perdre...per variar !!!

Aquests Pierre i Françoise són germans del Nicolas, per casualitat ?????????

angels germain ha dit...

Matrimoni Louis Germain-Françoise Cantuer: dia 3 de juny 1755. pàgina 124 dels arxius.

angels germain ha dit...

La primera filla del matrimoni: Françoise, née 15 de març del 1756. (deuria morir abans del naixement de l'altra Françoise al novembre de 1760)

Marcel ha dit...

Àngels, t'he deixat un missatge a l'article anterior, gràcies per totes les infos. Demà parlem! =)

Marcel ha dit...

Comprovant les dates he vist que la segona Françoise va néixer el 6 de l'11 (novembre) del 1760 =)

@ Marta: Sí, el Pierre i la Françoise aquests són germans del Nicolas =)