dijous, 18 de desembre del 2008

Organitzant les dades...

Encara ficat de ple en les dades de Terrassa, avui he acabat de pentinar les defuncions i he fet diverses troballes interessants.

Les dades microfilmades que es troben a l'Arxiu Diocesà de Barcelona només contenen defuncions entre 1880 i 1902, amb molta informació repetida, però al final del darrer rotlle hi ha moltes altres dades que no apareixien indexades enlloc: confirmacions entre 1717 i 1866 i amonestacions matrimonials (que, honestament, no sé ni què són —no he tingut temps de mirar-me-les, encara) entre 1890 i 1900. Les confirmacions només indiquen el nom del confirmat i dels seus pares i, ara per ara, remuntant-nos tan enrere, aquesta informació no és suficient per poder establir relacions fiables. Però pot ser una bona pista per buscar matrimonis, que contenen molta més informació.

Demà tinc previst tornar-hi i després hauré de fer una pausa nadalenca en les cerques a l'arxiu, perquè em temo que tanquen fins després de reis. Però encara tinc molta informació per ordenar i afegir a l'arbre, així que de feina no me'n faltarà. I, per si fos poc, aviat hauré de començar a preparar la recerca de la línia Toldrà-Clavé, que intentaré rastrejar aquestes vacances de Nadal...

Fora dels arxius, estic mirant de fer quadrar les dades del padró d'habitants de Terrassa (1828, 1843 i 1885), però —com sempre— com més enrere vaig menys informació hi ha. El 1828 hi havia dos Domingo Pinell que eren caps de família (un estava casat amb una Inés i l'altre amb una Antònia. Sospito que el vincle ascendent existeix amb el segon, però amb tan poca informació i tanta repetició de noms m'acabo fent un embolic... En fi, com sempre, paciència!

Ah, abans d'acabar, una dada per trencar-s'hi el cap: si el padró no menteix, Geroni Germain Delpuech es va establir a Terrassa aproximadament l'any 1836 (als 25 anys). El més sospitós és que, després de llegir-me el cens de 1843 (7 anys després) de dalt a baix (no eren pas tanta gent, llavors...) no hi he trobat ni rastre de Jean Germain Delpuech (el seu germà i quadriavi meu). El més curiós, però, és que Jean s'havia casat a Terrassa el juny de 1841 i el 1844 hi va tenir la seva filla Rosa! Per què no apareix, doncs, al padró de 1843? Realment no vivia a Terrassa? O què va passar? Us deixo pensant-hi...

1 comentaris:

Blog del Rafael ha dit...

El padró de l'any 1843 es va començar a realitzar l'any 1841. Ja hi he trovat problemes amb aquesta diferencia d'anys.